Консумативи

Firm1

Подложка

   Подложката е задължителен елемент при поставянето на ламиниран паркет, както и при поставянето на някои естествени паркети. При нас винаги може да намерите подложката, от която имате нужда – стандартни подложни вати, фибранови и текстилни подложки, подложки за подово отопление и пр.

Первази

  Первазите се поставят между паркета и стените с цел естетическа завършеност и практическа функционалност. Предлагаме на нашите клиенти висококачествени PVC первази с кабелен канал и дървени (естествено фурнировани) первази в богати цветови гами.

Firm1

Преходни алуминиеви лайсни

   Алуминиевите лайсни са известни като „преходни”, но те се използват както за преходи, така и за завършване на подовата настилка на стъпала, балконски или входни врати. Изработват се от алуминий, тъй като трябва да са с отлична здравина – поставени на пода, са подложени ежедневно на натиск и удари при ходене, при почистване с прахосмукачка и пр. Пластмасовите лайсни не са препоръчителни за под поради по-малката си издръжливост на натиск, както и поради факта, че с времето пластмасата се втвърдява и се чупи още по-лесно. Предлаганите от нас лайсни са различни модели, с разнообразна дължина и в оригинални цветови декори.

Лепила

 Най-разпространените лепила за паркет са двукомпонентните полиуретанови лепила и лепилата на водна основа. Лепилата на водна основа са по-екологични, но пък изискват повече време за съхнене. Не са подходящи за помещения с влажност на замазката в горната граница на допустимите норми. За нашите клиенти предлагаме и специално еднокомпонентно полиуретаново лепило за дърво, подходящо за залепване на стар паркет без демонтаж – чрез пробиване на паркета и инжектиране на лепилото.

Firm1

Firm1

Лакове

   Лаковете за паркет се използват с цел съхранение на естествената красота на дървото и предпазване на повърхността от механични въздействия. Предлагаме различни продукти за финишно покритие на паркет – уретанови, на водна основа, полиуретанови и масла. Тъй като всеки от тях има своите технически характеристики и предимства, е добре избора да става според типа паркет, натовареността на помещението, както и според индивидуалните предпочитания на всеки клиент.

Грундове

  Предлаганите от нас грундове за основи се използват с цел предпазване от влажност/намаляване влажността на основата, при ронлива основа, за премахване на прах и други микроелементи.

Firm1

Firm1

Фугираща смола

  Фугиращата смола е безцветна течност, която се смесва с фината дървесина, отделяна при цикленето на дървената повърхност и се използва за фугиране на паркета или други изделия от дърво. По този начин се предпазва сглобката на паркета и се намалява възможността за отваряне на неприятни цепнатини по повърхността (или се минимизира видимостта на вече налични такива).

Други

  Предлагаме и много други консумативи, свързани с монтажа, реновирането или поддръжката на ламинираните и естествените паркети – препарати за почистване, монтажни и цветни (фугиращи) силикони, импрегнатори за паркет, уреди за монтаж, подложки за мебели, стопери за врати и др.