Трислоен

Трислойният паркет е паркет, изработен от дърво и се състои от три напречно залепени един за друг слоя. Именно тази специфична структура на трислойния паркет гарантира устойчивостта му на усуквания, измятания и отваряне на фуги. Друго предимство на трислойния паркет е възможността както за плаващ монтаж (без лепене), така и за фиксиране с лепило към основата.

Предоставяме на вниманието на нашите клиенти трислойните паркети на Tarkett – лидера на пазара за подови настилки с повече от 125 години опит в производството на естествен паркет. Най-новите колекции на Tarkett са две:
Колекцията „Sinteros” (Синтерос) се състои от трислойни паркети с дебелина 13.2 мм. Декорите са с класически дизайн – на три паркетини, с размери 2283 х 194 мм.
Колекцията „Rumba” (Румба) се състои от трислойни паркети с дебелина 14 мм. Декорите са на тясна, цяла дъска с размери 1200 х 120 мм, с 4-странна фаска.
Поради висококачествените материали и високите технологии, използвани от производителя, трислойните паркети Tarkett притежават следните предимства, които не се срещат при много от другите трислойни, многослойни и масивни паркети.

  • Горният повърхностен слой е изработен от най-добрите видове дървесина – дъб, ясен, орех и др. Той е фабрично обработен (изциклен и лакиран) – изцяло завършен продукт.
  • Висококачественият финален пласт осигурява на подовото покритие висока износоустойчивост и лесна поддръжка – то е защитено срещу микроповреди, а петна и мръсни следи се отстраняват значително по-лесно.
  • Трислойните паркети на Tarkett са обработени с екологично чисти продукти, които не вредят на здравето и позволяват ползването на паркета от всички – малки деца и новородени, хора с алергии, дихателни затруднения и пр.
  • Лаковете и маслата, използвани при трислойните паркети Tarkett са с UV- филтър, което пречи на паркета да измени много бързо цвета си, както повечето естествени паркети. UV- защитата отлага този процес във времето.
  • Използваната клик-система е с много високо качество, заключва отделните дъски плътно. Тъй като тежестта при ходене винаги пада върху клика, добрата заключваща система е от голямо значение – осигурява стабилност и здравина на пода дори и в най-натоварените помещения.
  • Важно предимство е най-задния слой, който е от едно парче дървесина, а не от няколко, както е при повечето трислойни паркети, което намалява устойчивостта на ламелите.